У Держтуризмі створять нові маршрути по країні

Поділитися:

Згідно соц-опитування українських аналітиків, більш ніж половина респондентів (53,1%) планують відпустку в межах України, а за кордон планує поїхати тільки кожен десятий

Відомо, що дослідження настроїв українців щодо подорожей по країні проводилося з подачі Державного агентства розвитку туризму України.

«За результатами дослідження ми бачимо, що деякі області з величезним потенціалом знаходяться в кінці рейтингу регіонів відпочинку. І це привід місцевій владі та бізнесу задуматися над створенням сучасних туристичних продуктів і просуванням своїх регіонів. Залучення туристів, неважливо – іноземних або внутрішніх, має стати метою внутрішньої конкуренції між регіонами. І це той випадок, коли вона піде на користь всім », – впевнена глава відомства Мар’яна Олеськів.

Так, найбільш поширений транспорт під час подорожей для туристів – власне авто (33,1%), стільки ж подорожують на автобусах і маршрутках, але тільки кожен п’ятий подорожує по залізниці.

«Потрібно розвивати величезний потенціал для розвитку подорожей по залізниці. Також повністю відкрита сторінка щодо подорожей авіа- і водним транспортом в Україні », – вважає глава ГАРТ.

Нагадаємо, що в Державному агентстві розвитку туризму почали розробку нової концепції містичного туризму. Про це повідомили в Telegram-каналі відомства.

Раніше повідомлялося, що в Європі заговорили про остаточне відновлення туристичної діяльності в сезон осінь-зима 2021. Про це повідомляє глава Європейської асоціації по туризму Том Дженкінс. За словами чиновника, з розширенням програми вакцинації від коронавірусу, країни зможуть відновити сполучення, а значить, і відновити сферу туризму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу