У Держенергонагляді розповіли про підвищений рівень аварійності на мережах

Поділитися:

Після перевірок операторів систем розподілу (ОСР) у Держенергонагляді повідомили, що ними зафіксовано високу аварійність у мережах напругою від 0,4 до 150 кВ.

Однак це ще півбіди, оскільки в комісії також звернули увагу й на той факт, що на усунення цієї аварійності щодо відновлення енергопостачання споживачам витрачається занадто багато часу. Вирішувати такі питання, на думку експертів із Державного енергетичного нагляду, допоможе своєчасний моніторинг технічного стану електромереж.

В результаті внутрішніх перевірок, що будуть проводитися ОСР регулярно та систематично, з високою ймовірністю будуть вчасно виявлені потенційно аварійні ділянки, що допоможе застосувати необхідні заходи до того, як станеться аварія.

У комісії також додали, що за період із січня по вересень 2021 року фахівцями вже було виявлено понад 167 тисяч порушень у мережах ОСР з напругою від 0,4 до 150 кВ, що зрештою спричинило недоотримання електрики споживачам у кількості 53,4 мільйонів кВт. /годину.

Раніше ми писали про нові тарифи на електрику у 2022 році, за якими українці почнуть платити після опалювального сезону.

Також ми повідомляли про те, що українські ТЕС скорочують вироблення електрики через брак вугілля.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу