Стало відомо, скільки українці платитимуть за електрику у 2022 році

Поділитися:

Незабаром в Україні зміняться тарифи на електричну енергію для побутових споживачів. Відомо, що до кінця опалювального сезону 2022 року ціна на електрику зросте практично втричі. Таким чином, тарифи планується наблизити до ринкового показника.

В Україні опалювальний сезон триває протягом півроку, починаючи з середини жовтня до середини квітня. Однак для зручності прийнято розраховувати з початку 10-го місяця до кінця 4-го місяця. Отже, вже з травня 2022 року на українців очікує підвищення тарифів на електроенергію.

Людей поступово готували до такого стрибка тарифів, оскільки в засобах масової інформації неодноразово з’являлася інформація про те, які розцінки готує українська влада щодо електроенергії.

Розглядався також варіант із п’ятиступінчастою градацією тарифів, проте уряд дійшов рішення залишити поки що розцінки з електроенергії такими, якими вони й були.

Так, за обсяг, вжитий до 250 кВт побутовому споживачеві, необхідно платити по 1,44 коп. за 1 кВт за годину. Не змінилася й ціна для тих побутових споживачів, які перевищили 250 кВт, тобто по 1,68 коп. за 1 кВт за годину.

Раніше ми писали про підвищення тарифів за воду і газ, подорожчання торкнеться поки що лише мешканців та гостей столиці.

Також ми писали про те, що Кабінет Міністрів планує перерахувати тарифи на опалення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу