У 8 областях України перевищено епідемічний поріг – МОЗ

Поділитися:

Луцьк і Тернопіль потрапили в “червону” зону з розповсюдження коронавірусу. Це пов’язано з тим, що в регіонах протягом 5 днів погіршувалася епідеміологічна ситуація.

У Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що основні показники коронавірусної інфекції перевищені в 8 областях. Адміністрації цих населених пунктів повинні були кожні три дні проводити збір комісії і регулювати питання щодо стримування поширення вірусу. Однак цього не робилося.

Також у МОЗ розповіли, за яким фактором розподіляли зони. Спочатку бралися показники за 5 днів, потім вираховувався внесок кожної адміністративно-територіальної одиниці в загальний рівень перевищення показників. Після цього, у відсотковому значенні визначалося місто або область, яка відноситься до тієї чи іншої зони.

Розрахунки МОЗ відображають ту ситуацію в областях, яка є насправді. У розрахунках не може бути людської помилки, так як вони проходили автоматично.

Нагадаємо, що в Україні смертність від коронавірусної інфекції становить 2,4 відсотка. Крім того, тільки 3 червня 2020 року рівень смертності від COVID-19 становив 3 відсотки. Найвищі показники смертності від коронавірусу спостерігалися в Кіровоградській області – 5,1 відсотка, Черкасах – 3,9 відсотка, Закарпатської області – 3,8 відсотка.

Ми також повідомили, що новий осередок спалаху коронавірусу був зареєстрований в Збройних силах України: в кінці вихідних вірус був виявлений у 23 солдатів. П’ятеро з них були відправлені до Національного військово-медичний клінічний центр. Слід зазначити, що у солдатів все добре і вони отримують відповідну медичну допомогу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу