Ціни на газ можуть знизитися з лютого

Поділитися:

26 січня перед народними депутатами України на Раді по тарифам виступить прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив Ярослав Железняк, лідер фракції “Голос”.

“Перший пленарний день (26 січня) нового року почнеться із заслуховування прем’єра з питань тарифів”, – написав Железняк.

Відомо, що під час наради за участю керівництва парламенту і лідерів фракцій глава Кабміну поінформував про рішення держрегулювання і зниження цін на газ з лютого до кінця опалювального сезону, тобто до середини квітня.

“Ніби як навіть сподіваються на підтримку МВФ в даному питанні. Буде Вітренко вести сьогодні переговори. Подивимося, чим закінчиться”, – поінформував лідер “Голоси”.

Що ж стосується електрики, уряд хоче дати механізм у вигляді монетизації субсидії замість скасованої пільги.

Нагадаємо, що  найближчим часом Антимонопольний комітет України займеться пильним вивченням тарифів на розподіл газу, які Нацкомісія з держрегулювання в сферах енергетики і компослуг визначила для облгазів. Про це йдеться у висновку АМКУ «Про ситуацію на ринках природного газу».

Раніше повідомлялося, що на весь час карантину у зв’язку з пандемією коронавірусу або до закінчення опалювального сезону Кабінет міністрів вводить держрегулювання вартості газу для населення. Громадяни України будуть платити за «блакитне паливо» на 30% менше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу