Суд знизив заставу для брата скандального судді Вовка удвічі

Поділитися:

Підозри є, а от висновків судових рішень досі немає. Слідство у справі брата скандального голови Окружного суду Павла Вовка – Юрія Зонтова тягнеться уже більш ніж пів року, повідомляє телеканал «Перший Діловий». Але і цього разу суд не ухвалив жодного рішення, а знову продовжив його арешт до 2 грудня, при цьому суму застави знизив удвічі. Замість 18 мільйонів – підозрюваний має сплатити лише 9 мільйонів.

Юрій Зонтов був затриманий разом з колегою при отриманні хабара. За сто тисяч доларів вони обіцяли вирішити питання з одним з суддів ОАСКу. А саме – забезпечити позитивне рішення у справі за позовом одного підприємства. Зробити це обіцяли завдяки зв’язкам із головою суду Павлом Вовком. Згодом слідство встановило, що будинок, де Юрія Зонтова спіймали на гарячому, може належати йому самому. Адже там віднайшли документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича.

Однак, це помешкання не вказане у його декларації за минулий рік, так само як і великі обсяги готівки, яку знайшли детективи НАБУ. Правоохоронці повідомили Зонтову про підозру ще на початку квітня. Тоді ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 35,1 млн грн. Згодом зменшив її суму – спочатку до 21,56 млн грн, а потім і до 18 млн грн, але заставу досі так і не внесли. Нещодавно правоохоронці оголосили нову підозру Юрію Зонтову – щодо брехні в електронній декларації.

Нагадаємо, дії особи кваліфіковані за ч.2 ст. 366-2 КК України (Декларування недостовірної інформації), а підозра 17 вересня підписана генеральним прокурором.

Також ми писали, що скандальний Окружний адмінсуд поскаржився на недофінансування та заявив, що саме через це втрачає кадри.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу