НАБУ винесла підозру братові судді Вовка

Поділитися:

НАБУ і САП повідомили про підозру про внесення недостовірних відомостей до електронної декларацію колишньому співробітнику Служби зовнішньої розвідки України, за сумісництвом адвоката, який також є близьким родичем глави Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) Павла Вовка.

Як повідомляє НАБУ, дії особи кваліфіковані за ч.2 ст. 366-2 КК України (Декларування недостовірної інформації), а підозра 17 вересня підписана генеральним прокурором.

У повідомленні не уточнюється ім’я підозрюваного, однак, як випливає з обставин справи, мова йде про рідного брата Павла Вовка – Юрія Зонтова. Рідне прізвище Павла Вовка – Зонтов, прізвище Вовк він взяв після одруження в 1999 році.

У НАБУ нагадали, що Зонтов вже має статус підозрюваного за фактом вчинення іншого злочину – підбурювання до надання неправомірної вигоди суддям ОАСК.

За даними слідства, він спільно з іншим учасником злочину за $ 100 тис. Спільники обіцяли через главу ОАСК вирішити питання з одним з суддів цього ж суду про позитивне рішення по справі за позовом підприємства.

Раніше ми повідомляли, що НАБУ та САП спрямували до суду обвинувальний акт щодо двох осіб, які причетні до будівництва дитячої кліники Охмадит.

Також ми писали й про те, що НАБУ отримуватиме від податківців інформацію про самозайнятих.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу