Суд продовжив арешт Максиму Микитасю

Поділитися:

Вищий антикорупційний суд продовжив арешт Максиму Микитасю.

Про це повідомили журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Екс-очільник будівельної корпорації “Укрбуд” залишиться під вартою до 24 грудня.  Розмір застави залишився на рівні 100 мільйонів гривень.

Як відомо, у жовтні 2019 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому нардепу Максиму Микитасю. Він незаконно заволодів майном Нацгвардії України на понад 81 мільйон гривень. Слідство встановило – екс-нардеп, використовуючи підконтрольні будівельні компанії, організував корупційну схему.

Від жовтня 2019 року запобіжний захід Микитасю – утримання під вартою з альтернативою застави, яку постійно збільшували. Однак у січні 2020 року прикордонники затримали Микитася на рейсі в аеропорту “Бориспіль”.

Він намагався виїхати з України. Після цього екс-нардепа знову узяли під варту. А частину внесеної за нього застави – 50 млн грн – направили до держбюджету.

Нагадаємо, квартири в обмін на сховище радіоактивних відходів, яке так і не було збудоване. За інформацією НАБУ, саме такий сценарій залаштункових домовленостей реалізовували очільник «Укрбуду» і посадовець «Енергоатому».

Також раніше ми привели думку експерта про те, що якщо активи Микитася не арештовані, то їх може просто не вистачити на всіх.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу