Микитась обіцяв сховище ядерних відходів в обмін на квартири

Поділитися:

Квартири в обмін на сховище радіоактивних відходів, яке так і не було збудоване. За інформацією НАБУ саме такий сценарій залаштункових домовленостей реалізовували очільник «Укрбуду» і посадовець «Енергоатому».

Національне антикорупційне бюро повідомило колишньому народному депутату Максиму Микитасю про підозру за фактом того, що у 2017 році підрозділ НАЕК “Енергоатом” уклав договір на 929 млн грн із підконтрольною йому компанією, за що посадовець держпідприємства отримав квартири. Про це повідомляє пресслужба НАБУ

“28 вересня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП “повідомили народному депутату України VIII скликання та заступнику генерального директора відокремленого підрозділу НАЕК “Енергоатом” про підозру  у вчиненні кримінального корупційного правопорушення, пов’язаного з наданням та отриманням неправомірної вигоди”.

Як повідомляє «Перший Діловий телеканал», компанія Максима Микитася отримала замовлення на зведення стратегічного обєкту в Чорнобильській зоні, за що в якості винагороди віддячила директора енергоатомівського підрозділу трьома оселями в київських новобудовах, загальна вартість яких оцінюється у 4 з половиною мільйони гривень.

А Микитась – маючи унікальний підряд не соромився з часом збільшувати витрати на спорудження ядерного сховища. Збудувати його у зоні відчуження замислювали при різних владах, адже з моменту здобуття Україною незалежності і донині атомні відходи вивозяться до Росії, за що наша держава сплачує федералам 130-150 мільйонів доларів на рік.

Себто Максим Миктась маніпулював не лише з цінами, а й – за великим рахунком – з національною безпекою. І якщо 2017-го угода оцінювалася у 926 мільйонів гривень, то за якийсь час видатки вимірювалися вже мільярдом трьомастами шістдесятьма  мільйонами гривень. Цю справу розкручував як антимонопольний комітет, штрафуючи компанії Микитася за змову на тендері, так і служба безпеки, викриваючи багатомільйонні оборудки. І головне: сховище ядерних відходів так і не було зведене.

Тож друга справа, проти екс-депутата видається навіть гучнішою, ніж привласнення 82 мільйонів бюджетних коштів, які мали піти на спорудження житла для Нацгвардії. На початку року, не чекаючи, поки його запроторять за грати, Микитась намагався втекти з України, правоохоронці зняли його прямо з рейсу.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу