Стало відомо, які країни вводять «великодній» локдаун

Поділитися:

У Європі перед Великодніми святами деякі країни посилять карантин, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Йдеться, зокрема, про Італію, Німеччину, Францію, Бельгію.

Так, в Італії, щоб запобігти інфікуванню COVID-19 на Великдень, який цьогоріч християни західного обряду відзначають 4 квітня – жорсткий локдаун діятиме 3-5 квітня. Там всі регіони – у “червоній зоні”. В країні щодня виявляють близько 20 тисяч нових випадків Ковід-19. Під час локдауну діятимуть лише продуктові магазини. Громадянам дозволено залишати домівки тільки з метою роботи, за станом здоров’я чи через надзвичайні обставини. Церкви працюватимуть, але їх відвідувати можна лише у своїх регіонах. Після свята регіони країни залишаться у “помаранчевій” та “червоній зоні” до кінця квітня.

Німеччина продовжила карантин до 18 квітня. На Великодні свята з 1 по 5 квітня запроваджений жорсткий локдаун. 1 та 3 квітня – оголошені вихідними. В країні не працюватимуть фактично всі заклади, а контакти людей обмежать – святкування дозволене у колі двох родин, максимально 5-ть людей (не враховуючи дітей до 14-ти років). Церковні служби відбуватимуться онлайн. Подорожі в країні та за кордон не рекомендовані.

У Франції з 3 квітня починає діяти загальнонаціональний локдаун, у всіх департаментах – комендантська година з 19-ї. Не працюватимуть непродуктові магазини, школи і дитячі садки. Заборонене вживання алкоголю у парках та громадських місцях.

У Бельгії з 26 березня й протягом квітня діє посилений карантин. Непродуктові магазини можна відвідувати лише за попереднім записом. Свободу на пересування людей не обмежували. Школи й дитячі табори закриті. Групам з 4-х осіб (за винятком дітей до 12-ти років) дозволяється збиратися на відкритому повітрі.

Окрім того, у Туреччині упродовж священного для мусульман місяця Рамадан 13 квітня-12 травня у регіонах зі складною епідситуацією запроваджено повний локдаун.

Водночас, уряд Британії працює над планом покрокового відкриття кордонів для туристів під час літнього сезону.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я повідомляють, що в Україні у “червоній зоні” епідемічної небезпеки – 11-ть регіонів. Так, за даними МОЗ, це – Київ та область, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області.

Раніше повідомлялося, що у Міністерстві охорони здоров’я запевнили, що у зв’язку з погіршенням епідситуації через коронавірус поки обмежаться регіональними локдаунами, загальнонаціонального – у найближчий час не буде.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу