У МОЗ розповіли, чи буде всеукраїнський локдаун

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я запевняють, що поки обмежаться регіональними локдаунами у зв’язку з погіршенням епідситуації через коронавірус, загальнонаціонального – у найближчий час не буде.

Керівництво МОЗ заявляє про погіршення ситуації з коронавірусом у Львівській, Вінницькій та Миколаївській областях. Тоді як в Івано-Франківській області спостерігається поліпшення. Цей регіон можуть вивести з “червоної” зони епіднебезпеки у найближчі дні.

У відомстві зазначають, що вводячи локдаун, зважають на баланс між епідеміологією та економікою країни, щоб і поширення хвороби спинити, і не зашкодити економіці.

За даними МОЗ, у “червоній зон” наразі Київ та область, Житомирщина, Івано-Франківщина, Закарпаття, Одещина, Сумщина, Чернівецька та Дніпропетровська області.

Нагадаємо, в Офісі президента повідомили, що нова компенсація підприємцям, які через введення карантину в “червоних” зонах призупинили роботу, буде розраховуватися в межах середньої зарплати в регіоні.

Раніше ми повідомляли: глава Міністерства культури і інформполітики Олександр Ткаченко заявив, що Київська мерія повинна запропонувати для сфери культури компенсацію за збитки через введення більш суворого карантину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу