Стало відомо, як можна буде витратити «тисячу Зеленського»

Поділитися:

У Міністерстві економіки розповіли, як можна буде витратити кошти в рамках програми з підтримки громадян і бізнесу в умовах пандемії «єПідтримка» – так звану «тисячу Зеленського». За словами заступниці глави відомства Ірини Новікової, скористатися коштами можна буде протягом чотирьох місяців після дня їх надходження.

Сама програма запрацює 19 грудня і триватиме протягом 2022 року. Відповідні фінансові операції здійснюватимуть банки-партнери, що мають надійні системи захисту платежів, зазначила вона.

Громадяни зможуть взяти участь у програмі під час першого етапу через мобільний застосунок «Дія». Під час другого (третій квартал 2022-го)запропонують альтернативу. Якщо громадянин вакцинований, краще зараз згенерувати сертифікати про вакцинацію, не чекаючи старту програми. У віртуальному рахунку комісій за обслуговування не буде, додала Новікова.

«Через застосунок «Дія» громадянин, що бажає взяти участь у програмі, проходитеме перевірку на відповідність встановленим критеріям програми. Учаснику програми буде відкриватись віртуальний рахунок», – наголосила заступниця глави Мінекономіки.

Нагадаємо, що українцям, які пройдуть повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби Covid-19, обіцяють виплатити по 1 тисячі гривень. Таким чином держава планує стимулювати громадян вакцинуватися.

Раніше ми повідомляли, що у Держпраці пояснили, що робити з відстороненими невакцинованими співробітниками.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу