Справу про присвоєння Межигір’я Януковичем будуть розслідувати заочно

Поділитися:

Вищий антикорупційний суд 25 серпня надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно екс-президента-втікача Віктора Януковича і його сина Олександра. Про це повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Так, розслідування буде здійснюватись стосовно колишнього власника Межигір’я та його сина, які підозрюються в незаконному заволодінні комплексом споруд на території Вишгородського району. Слідство оцінило завдані державі збитки у 500 млн грн.

«Зазначене рішення дозволить завершити досудове розслідування у відношенні підозрюваних, які вже 7 років ховаються на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд анонсував обрання запобіжного заходу колишньому президенту країни Віктору Януковичу і його синові Олександру. Для цього суд викликав вище причетних на засідання.

Детективи Антикорупційного бюро розслідують цю справу з грудня 2019 року. Обсяг матеріалів кримінального провадження – близько 1,5 тисячі томів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу