SpaceX планує в листопаді запустити Starship

Поділитися:

Засновник компанії SpaceX, мільярдер Ілон Маск розповів про плани у листопаді поточного року запустити у тестовому режимі на орбіту надважку ракету Starship, яку розробляють для подальших пілотованих польотів на Місяць та Марс.

Якщо все піде за планом, то ракета Starship в наступному місяці буде готова до свого першого запуску на орбіту“, – наголосив він.

Відомо, що у багаторазову ракетну систему входить космічний корабель Ship 20 (SN20) та носій Super Heavy, висотою – понад 120 метрів. Вона вважається найвищою в світі.

Очікується, що запуск проведуть зі стартового майданчика компанії в Бока-Чіка (південний схід штату Техас).

До цього вже провели статичні вогневі випробування потужних двигунів Raptor цієї ракети, яких налічується 33. Повідомляється, що носій Super Heavy удвічі потужніший за важку ракету Space Launch System, створену NASA для пілотованих польотів на Місяць.

За планами, під час першого польоту ракета виконає один орбітальний обліт довкола Землі. Після чого корабель SN20 здійснить кероване приводнення у Тихому океані біля Гавайських островів. Цьогоріч SpaceX вже проводила випробування своїх космічних кораблів для польотів на Місяць. Це були суборбітальні тести.

Нагадаємо, що в американському космічному агентстві NASA розповіли, коли планують запустити на Місяць тестову місію Артеміда.

Раніше повідомлялося, що NASA запускає космічний зонд, щоб вивчити Юпітер.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу