Американці розповіли, коли полетять на Місяць

Поділитися:

В американському космічному агентстві NASA розповіли, коли планують запустити на Місяць тестову місію Артеміда.

Зазначається, що попередньо – у лютому наступного року відбудеться перший непілотований випробувальний політ ракети-носія Space Launch System (SLS) і космічного корабля Orion.

За словами представника NASA Майка Сарафіна, планують пускове вікно тривалістю близько 15 днів у лютому.

«Відносно запуску ракети в першій половині цього періоду, місія буде тривалою – близько шести тижнів. Корабель проведе більше часу на ретроградній орбіті, щоб підготуватися до наступних зниження і приводнення», – зазначив він.

При цьому, у разі запуску ракети у другій половині цього періоду, місія вважатиметься короткою з тривалістю у чотири тижні. Розраховано тривалість кожного варіанта місії, формат залежитиме від дня запуску та цілей, які поставлять, заявив він.

Перед тим як перевезти SLS і Orion на стартовий майданчик – будуть зроблені тести складових частин та наземних систем для останнього, передпольотного випробування на початку наступного року. Випробують систему заправки паливних баків ракетним паливом та проведуть репетицію стартового відліку перед запуском. У разі вдалого проходження тесту – NASA поверне ракету і корабель у будівлю вертикальної збірки для остаточних перевірок. Після чого оголосять остаточну дату запуску.

Нагадаємо, що NASA запускає космічний зонд, щоб вивчити Юпітер.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України розповіли про те, що законопроект за космічною програмою має величезне значення для галузі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу