Швейцарія дозволила оплачувати податки біткоіни

Поділитися:

Європейські ЗМІ повідомляють, що з березня в Швейцарії цифрові гроші стали доступні у великих роздрібних мережах у вигляді ваучерів cryptonow. Вони дозволяють купувати біткоіни, не маючи знаннями про технології блокчейну. Пропонуються карти номіналом від 50 до 500 франків.

Відомо, що будь-який, у кого є карта cryptonow, сам вирішує, коли він хоче активувати її на своєму смартфоні або комп’ютері. Після активації вартість ваучерної карти конвертується в біткоіни за курсом обміну в реальному часі. На ваучерах біткоіни можуть зберігатися надійно тривалий час.

Крім того, експерти припускають, що попит на біткоіни буде сильно зростати в найближчі роки.

“Мова йде не про те, щоб просто швидко розбагатіти. Люди повинні отримати доступ до альтернативної, незалежної валюти, так званого “цифрового золота”. Ці гроші можна витратити на інвестиції. У Швейцарії карти з біткоіни скоро стануть звичайним явищем на автомобільних заправках”, – вважають фахівці.

Нагадаємо, що в Національному банку вважають криптовалюту ризиковою, як і відносини з клієнтами, які працюють в сфері віртуальних активів.

Раніше повідомлялося, що біткоін встановив новий світовий рекорд. Ціна найбільшої криптовалюти в світі виросла на 6,5%. Це більш як 61,5 тисячі доларів. За рік ціна біткоіни зросла на 120%, а загальна капіталізація цифрової валюти перевищила 1 трлн доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу