СБУ розкрила махінації із землями Міноборони

Поділитися:

Служба безпеки України заблокувала незаконне заволодіння землею військового містечка у Львівській області. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Згідно з даними слідства, начальник квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) Міноборони разом зі спільниками організував протиправне відчуження 1,5 га ділянок у смт Брюховичі. За оцінками експертів, від цього держава зазнала понад 20 млн грн збитків.

Слідчі встановили, що посадовець користуючись своїм службовим становищем фальсифікував документи. Під час погодження акту земельної ділянки зловмисник вносив недостовірні дані про розміщення межових знаків охоронної смуги. Завдяки таким незаконним діям він вилучав землі із власності Міністерства оборони.

Надалі роботу виконував його спільник, депутат сільради — член земельної комісії. Посадовець сприяв, аби за рішенням Брюховицької селищної ради незаконно відчужені землі потрапляли на баланс громади.

Згодом на захоплені площі ділки виготовляли фіктивне право власності, оформлюючи на підставних осіб, і продавали за ціною приблизно $5-9 тис. за «‎сотку»‎ (0,01 га).

Начальнику КЕВ Львова у межах розпочатого кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 426-1 (перевищення військовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Нагадаємо, три мільярди гривень хотіли привласнити на будівництві Подільського столичного мосту. СБУ викрила шахраїв, які розкрадали бюджетні кошти.

Також зазначалось, що співробітники Служби безпеки України викрили злочинну схему крадіжки газу на одному із підприємств Житомирської області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу