СБУ не дала вкрасти 3 млрд гривень на будівництві Подільського мосту

Поділитися:

Три мільярди гривень хотіли привласнити на будівництві Подільського столичного мосту, повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу. СБУ викрила шахраїв, які розкрадали бюджетні кошти.

Схема вже є традиційною для українських чиновників: штучне завищення вартості робіт. До того ж які за фактом не виконувались. Фігуранти угоди залучили до реалізації бухгалтерів, які вели тіньову документацію, а також створювали та шукали підставні фірми для виведення коштів.

У ході обшуків в офісних приміщеннях шахраїв було вилучено 37 печаток ризикових компаній прямих контрагентів головного підрядника з будівництва мостового переходу, фальшиві документи, що підтверджують мільярдні збитки держави, а також комп’ютерну техніку та телефони, які використовували фігуранти угоди.

Проводяться слідчі дії для оголошення всім учасникам корупційної схеми підозр, а також встановлюються коло інших осіб, які можуть бути причетними до розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту.

Раніше ми повідомляли про звільнення заступника мера Києва. Віталій Кличко пояснив своє рішення тим, що Олександр Густельов “не зміг раціонально організувати роботу”.

Також ми писали про те, що будівництво Подільсько-Воскресенського мосту подорожчало ще на 10 млрд. гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу