Рожкова та Сологуб подали до суду на НБУ

Поділитися:

Заступники голови Нацбанку Катерина Рожкова і Дмитро Сологуб оскаржують у суді догани, які їм на початку жовтня цього року винесла рада регулятора. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового».

Ці догани Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб отримали за порушення трудової дисципліни. Позивачі просять Окружний адміністративний суд Києва визнати рішення ради Національного банку протиправними та скасувати їх. Наразі, у суді розв’язують питання про відкриття проваджень за позовами Дмитра Сологуба і Катерини Рожкової до ради Національного банку України. Причинами для винесення доган заступникам голови НБУ стали публічні заяви, які начебто могли зашкодити авторитету регулятора.

Раніше повідомлялося, що банки судяться з НБУ з приводу їх незаконної ліквідації. Цей період в українській історії вже названий влучним словом «банкопад», в той час було ліквідовано близько сотні фінустанов.

Також ми писали й про те, що у НБУ вважають, що виконали всі умови МВФ. В першу чергу мова тут йде про структурні маяки, а також про зміни, які вже введені в законодавство в частині банківської діяльності в країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу