Банки судяться з НБУ з приводу їх незаконної ліквідації

Поділитися:

Акціонери банків України, які були виведені з ринку у 2014-2017 рр., масово подають позови до судів з метою відстояти незаконність ліквідації. Цей період в українській історії вже названий влучним словом «банкопад», в той час було ліквідовано близько сотні фінустанов.

У зв’язку з введеними пізніше законами акціонерам не вдасться повернути власність, проте отримати компенсацію за завдані збитки вони можуть. У кожному з випадків мова може йти про суми, які обчислюються мільйонами гривень. І виплати, як кажуть експерти, опосередковано ляжуть тягарем на бюджет України.

Виведення з ринку здійснювалося з різних приводів, однак найчастіше в справі фігурували такі: шахрайство, втрата ліквідності.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк видав 9 млрд рефінансування п’яти банкам. Загалом, з квітня національний регулятор провів 31 аукціон з видачі короткострокових позик майже 46 млрд гривень. Крім того, на початку грудня рефінансування отримали 11 банків — з терміном погашення протягом 5 років на 11 млрд гривень. З травня центробанк видав довгострокових кредитів на 48 з половиною мільярдів гривень.

Також ми писали й про те, що банки будуть перевіряти пенсіонерів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу