У НБУ вважають, що виконали всі умови МВФ

Поділитися:

У Національному банку України вважають, що всі умови, виставлені МВФ для отримання траншу, вже виконані. В першу чергу мова тут йде про структурні маяки, а також про зміни, які вже введені в законодавство в частині банківської діяльності в країні.

Відомо також, що необхідний для виконання умов законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді. Також в рамках домовленостей з міжнародною організацією був розроблений план, який призведе до відновлення платоспроможності Фонду гарантування вкладів.

Тепер, як очікують в НБУ, МВФ повинен почати перегляд схеми співпраці, зокрема, отримання траншів Україною.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк висловив сумніви у виконанні дохідної частини Держбюджету. Критикують банкіри показники дефіциту, очікуваного держборгу і чистого обсягу кредитів. Всього в центробанку запевняють – всі показники бюджету на 2021-й занадто оптимістичні.

Також ми писали й про те, що банки судяться з НБУ з приводу їх незаконної ліквідації. Акціонери банків України, які були виведені з ринку у 2014-2017 рр., Масово подають позови до судів з метою відстояти незаконність ліквідації. Цей період в українській історії вже названий влучним словом «банкопад», в той час було ліквідовано близько сотні фінустанов.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу