Прокуратура зайнялася банком «Аркада» і його власником

Поділитися:

Президенту неплатоспроможного банку «Аркада» Костянтину Паливоді прокуратура повідомила про підозру. Про це інформують журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Його та ще трьох осіб звинувачують у незаконному заволодінні 50 мільйонами гривень.  Це кошти, які мали бути спрямовані на фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика».

Як з’ясувало слідство, «Аркада» та дружня йому комерційна компанія уклали договір на 50 мільйонів гривень. Ці гроші згодом президент банку разом зі змовниками перерахували на рахунки підконтрольних підприємств з подальшим виведенням через придбання цінних паперів.

Але комерційна компанія не повернула кредитні кошти, тим самим завдавши банку збитків на суму 50 мільйонів гривень. Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як відомо, за попередніми даними аудиту, вартість трьох житлових комплексів — «Патріотики», «Патріотики на озерах» та «Еврики» — оцінюється в близько 7 мільярдів гривень.

Нагадаємо, суд заарештував главу банку «Аркада».

Також раніше ми написали про те, що на початку осені у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб виставили на продаж вітчизняний банк «Аркада», який раніше був визнаний неплатоспроможним з боку НБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу