Фонд гарантування вкладів продає банк «Аркада»

Поділитися:

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб збираються виставити на продаж вітчизняний банк “Аркада“, який раніше був визнаний неплатоспроможним з боку НБУ. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема, у Фонді заявляють про декілька способів ліквідувати вище згаданий банк з українського ринку фінансових банківських установ.

Одним з них є безпосередній продаж банку інвесторам і відповідна передача всіх активів, а також зобов’язань установи перед клієнтами.

«Відкритий конкурс проводиться серед банків, а також попередньо кваліфікованих осіб, включених Національним банком України до переліку попередньо кваліфікованих осіб, які відповідають умовам відкритого конкурсу”, – вказується в повідомленні ФГВФО.

Також в повідомленні пресслужби йдеться про те, що всі зацікавлені особи повинні попередньо подати потрібні документи до старту відкритого аукціону. Точний перелік таких документів міститься в умовах проведення аукціону.

Нагадаємо, що 6 серпня 2020 року правління Національного банку України (НБУ) ухвалив рішення віднести банк «Аркада» до категорії проблемних і ввело особливий режим контролю за діяльністю банку.

Тим часом в Міністерстві внутрішніх справ України розслідують справу про 9 млрд. грн. вкладників банку “Аркада”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу