Податківці подали позов проти «Укркосмоса» на півмільярда

Поділитися:

Адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Державної податкової служби – проти Укркосмоса. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що Державна податкова служба вимагає примусово стягнути з держпідприємства прострочену заборгованість по кредиту від Канадського експортного агентства. Його приваблювали під державні гарантії ще в 2009-му. Кабмін завершив виплачувати з бюджету кредит замість Укркосмоса в кінці 2019 року. Він в еквіваленті перевищив 6 млрд грн.

Як встановили в НАБУ, значну частину коштів, які повинні були піти на погашення позики, вкрали чиновники “Укркосмоса”. У той же час, напівготовий супутник “Либідь”, на будівництво якого і брали гроші, з 2014 року знаходиться на російському підприємстві “Інформаційні супутникові системи” в Красноярську.

Нагадаємо, що майже 1,8 тисячі українців задекларували доходи понад мільйон гривень. Такі дані опублікувала прес-служба Державної податкової служби.

Раніше повідомлялося, що в кінці жовтня цього року Верховний суд скасував постанову Київського Північного апеляційного господарського суду про придбання фірмою «Дарниця» акцій Борщагівського фармзаводу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу