Пенсіонери отримують «листи щастя» з податкової

Поділитися:

Податок на нерухомість в Україні повинні платити навіть пенсіонери. Про це повідомили в Державній фіскальній службі, тим самим пояснивши, чому люди похилого віку стали отримувати «листи щастя».

Пенсіонери скаржаться, що за минулої влади вони мали пільги на нерухомість, а зараз їх зобов’язують платити за зайві квадратні метри площі.

Однак в податковій кажуть, що в податковому кодексі немає обмежень за віком і податки нібито повинні платити навіть старі люди.

«Ми перевірили інформацію, у кого з громадян є зайві житлові метри. Тобто, якщо у людини є квартира, площею понад 60 квадратних метрів, або вона володіє будинком понад 120 квадратних метрів, за правилами повинен сплатити 0,5% від мінімальної зарплати минулого року за кожен зайвий квадратний метр. Тобто, це 23,62 копійки, оскільки торік зарплата була 4723 грн. Однак, якщо в службі помилилися, то людина повинна прийти до нас, написати заяву про звірку, принести документи права власності на житло та може не платити », – кажуть представники ДПС.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів у черговий раз підготував податкові зміни, згідно з якими восени можуть зрости тарифи ЖКГ, ціни на продукти, цигарки, пиво і нерухомість. Відомо, що Кабмін вже вніс зміни на розгляд Верховної Ради.

Раніше повідомлялося, що незабаром громадяни України отримають квитанції, в яких буде податок на нерухомість. Платіж потрібно зробити не пізніше ніж протягом двох місяців, адже після цього будуть йти штрафні санкції. Зокрема, при затримці платежу на 30 днів штраф складе 10% від суми, яка прописана в квитанції, а якщо затримка складе 31 дня і більше – штраф автоматично зросте вдвічі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу