Названі регіони з найбільшою і найменшою зарплатою

Поділитися:

За підсумками липня у регіонах заробітна плата суттєво відрізняється від тої, яку пропонують у містах-мільйонниках. Про це свідчать дані кадрового порталу.

Так, найвища середня заробітна плата — близько 29 тис. грн зафіксована у Києві. Водночас у Київській області роботодавці платять працівникам близько 12,6 тис. грн.

На другому місці — Харків та область (близько 24,9 тис. грн). Якщо порівнювати із червнем, то зарплати у регіоні зросли на 900 грн. Третє місце посіли Дніпро та область. Там роботодавці в середньому платять трохи більше 24,8 тис. грн. Це на 5,8 тис. грн більше, ніж було у червні. У Чернівцях та області роботодавці пропонують зарплату на рівні 22,6 тис. грн, що на 10 тис. гривень більше, ніж у червні. Такий показник вивів регіон на четверте місце у рейтингу.

Одеська область замикає п’ятірку лідерів середньої зарплати з показником 20,2 тис. грн. Згідно з даними, у червні заробітна плата була на 1339 грн вищою.

У той же час найнижчими по Україні були зарплати у Миколаївській, Житомирській та Сумській областях. Зокрема, їхні суми становили близько 12 тис. грн.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, в Україні вперше в історії спостережень середня заробітна плата перевищила еквівалент пів тисячі доларів.

Також ми писали, що Кабмін вирішив посилити контроль над погашенням заборгованості перед українцями по зарплатах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу