Кабмін посилює роботу з боргами по зарплатах

Поділитися:

Кабмін вирішив посилити контроль над погашенням заборгованості перед українцями по зарплатах. Для цього було створено відповідну Міжвідомчу робочу групу. Зокрема, її очільником став віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Олексій Любченко.

Зазначається, що під час засідання 11 серпня робоча група приділила особливу увагу заходам щодо зменшення боргів для конкретного органу управління або обласної адміністрації. В Мінекономіки наполягли на структурному розподілі боржників за схожістю проблематики і за короткостроковими та середньостроковими перспективами їхнього вирішення.

«‎Розподіляти боржників за економічною активністю недостатньо»‎, — підкреслила заступник міністра економіки України.

У свою чергу, глава робочої групи Олексій Любченко заявив, що здебільшого проблеми виникають через інерції керівництва підприємств або органу управління.

«Наприклад, можна позбутися непрофільних активів, які не використовуються, посилити процеси приватизації, судово-претензійну роботу та інші юридичні інструменти, провести детальний аналіз відповідності обсягів виконуваних робіт структурі й чисельності персоналу. Органи влади та менеджери на місцях повинні діяти більш рішуче і відповідально. Ще раз підкреслюю, що невиплата заробленого — це злочин перед людьми»‎, — зазначив Олексій Любченко.

Крім того, присутнім керівникам-боржникам він наголосив на звільненні, якщо заборгованість із зарплати не буде зменшуватися після отриманих конкретних рекомендацій. Загалом, станом на 1 липня 2021 року заборгованість із виплати заробітної плати в Україні склала 3592,6 млн гривень. Це на 981 млн гривень більше, аніж було на початку року.

Нагадаємо, Кабінеті міністрів України хочуть в експериментальному режимі сплачувати зарплату в віртуальній валюті. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України.

Крім того, раніше в Національному банку України розповіли про початок так званої «податкової амністії» з вересня поточного року. Вказується, що в цей період українцям буде доступне одноразове добровільне декларування своїх доходів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу