На військову службу будуть призивати без мобілізації

Поділитися:

В Україні резервістів призиватимуть на військову службу без оголошення мобілізації. Глава держави Володимир Зеленський завізував своїм підписом законопроект № 1357-ІХ, у якому прописано відповідну норму. Його парламент ухвалив 30 березня цього року за ініціативою президента.

Зазначається, що цей закон дозволяє за необхідності упродовж доби мобілізувати резервістів. Очікується, що це надасть можливість стрімко доукомплектувати військові частини усіх сил оборони держави резервістами, що істотно посилить їхню боєздатність в час наростаючої військової агресії, та підвищити бойовий потенціал “оборонки”, що дозволить своєчасно відреагувати на раптові загрози нацбезпеці.

Документом запроваджено новий вид військової служби. Йдеться про військову службу за призовом осіб серед резервістів в особливий період.

Вказано, що громадянам-резервістам передбачені ті ж трудові, соціально-правові і освітні гарантії, як і для мобілізованих.

Нагадаємо, напередодні глава держави у своєму новому відеозверненні розповів українцям про ситуацію на українських кордонах та загрозу війни з Російською Федерацією через нарощування нею військ. Зокрема, він наголосив, що Україна не прагне війни, але готова до неї. Проте, ніколи не перестане боротися за мир дипломатичним шляхом. Президент зауважив про принцип України: не починати війну першою.

Раніше повідомлялося, що наприкінці березня ситуація на сході України загострилася. Також українська сторона заявила, що Росія нарощує свої війська біля кордонів України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу