Меркель і Путін обговорили Україну

Поділитися:

Президент Росії Володимир Путін та канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили Україну, інформує пресслужба німецького канцлера.

Зазначається, що канцлерка закликала російського президента скоротити військову присутність біля кордонів України та до деескалації ситуації на Донбасі.

Пресслужба російського президента раніше повідомляла про цю розмову двох лідерів, однак, про відповідну вимогу Меркель там не вказали.

Наприкінці березня ситуація на сході України загострилася. Також українська сторона заявила, що Росія нарощує свої війська біля кордонів України.

8 квітня президент України прибув з робочим візитом на Донбас.

Нагадаємо, «Червоний хрест» передав гуманітарну допомогу Донбасу. Автомобілями були доставлені будівельні матеріали і господарське обладнання. Слід зауважити, що це вже третій гуманітарний вантаж, який перетнув лінію розмежування через КПВВ «Щастя» у бік окупованої частини Луганщини.

Також ми писали, що Україна більше не братиме участі в засіданнях тристоронньої контактної групи в Мінську через те, що Білорусь перебуває під впливом Росії. Про це заявив віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу