Зеленський звернувся до українців

Поділитися:

Глава держави Володимир Зеленський у своєму новому відеозверненні розповів українцям про ситуацію на українських кордонах та загрозу війни з Російською Федерацією через нарощування нею військ.

Зокрема, він заявив, що Росія називає це проведенням військових навчань, а на Заході вважають це шантажем. Водночас, він наголосив, що Україна не прагне війни, але готова до неї. Проте, ніколи не перестане боротися за мир дипломатичним шляхом. Президент зауважив про принцип України: не починати війну першою.

Також Зеленський запропонував російському лідерові зустрітися у будь-якій точці Донбасу, де триває війна.

Раніше повідомлялося, що наприкінці березня ситуація на сході України загострилася. Також українська сторона заявила, що Росія нарощує свої війська біля кордонів України.

Також ми писали, що раніше президент Росії Володимир Путін та канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили Україну, інформує пресслужба німецького канцлера. Зокрема, канцлерка закликала російського президента скоротити військову присутність біля кордонів України та до деескалації ситуації на Донбасі. У телефонній розмові президента США з російським лідером – Джо Байден також висловив прихильність США суверенітету та територіальної цілісності України, заявивши стурбованість раптовим нарощуванням російської військової потужності в окупованому Криму і на українських кордонах, та закликав Росію знизити напруженість.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу