Корупція відбирає в України близько 1 трлн гривень на рік

Поділитися:

За підрахунками експертів, Україна щороку втрачає внаслідок різних проявів корупції від 500 до 950 млрд грн. Дослідження, яке проводилося фахівцями з Інституту майбутнього, показало і такий результат: кожен другий громадянин нашої країни звинувачує корупцію в низькому рівні життя.

Соціальна сфера не має належного розвитку, оскільки гроші замість бюджету потрапляють в кишені чиновників різних рангів. Це, перш за все, відсутність коштів на будівництво доріг і шкіл, лікарень та інших об’єктів. Також важливо і те, що в країні мало відповідальних бізнесів, готових працювати «по-білому». При цьому є й яскраві приклади зворотного — компанія SCM, яка має понад 200 тис. Працівників, і всі вони офіційно працевлаштовані, а це значить, що в казну сплачуються податки.

«Чесний бізнес — і великий, і середній, і маленький — я впевнена, готовий бути надійним партнером держави в цій боротьбі. Держава або виводить з тіні, з корупційною економікою в білу економіку ті 30-40%, які там знаходяться, або підвищує податковий тиск на чесний бізнес. Чесному бізнесу в Україні вигідно, щоб корупцію перемогли», — підкреслила Наталія Ємченко, директор зі зв’язків з громадськістю та комунікацій SCM.

Раніше повідомлялося, що корупція в будівництві досягла 10 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу