Кілька чиновників отримали підозри у справі Подольського мосту

Поділитися:

Нефарбовані плити та збитки на 4,5 мільйони гривень. У справі про зловживання під час будівництва Подільського мостового переходу повідомили про підозру кільком посадовцям. Їм інкримінують привласнення коштів громади міста Києва і службову недбалість. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Обшуки у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, а також у замовника робіт та підрядника слідчі провели у понеділок.

Справа стосується подій 2017-го року, коли Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд та компанія «Еко-Буд Трейд» уклали договір щодо будівництва Подільського мосту у Києві. За угодою, підрядник мав пофарбувати низ залізо-бетонних прольотних плит від опори до опори, довжиною 33 метри.

Утім судово-будівельна експертиза довела — насправді замовлені роботи не проводилися, а кошти чиновники просто привласнили. Примітно, що нинішні обшуки у справі найвідомішого довгобуду столиці — далеко не перші. Минулого 2020-го року у межах розслідування провели 17 санкціонованих обшуків. Тоді з’ясувалося, що протягом 2019-2020 років фігуранти уклали угоди з шістьма фірмами на загальну суму понад 4 мільярди гривень. Роботи, зазначені у договорах, знов-таки не виконувалися, а частину коштів спільники вивели у тіньовий обіг.

Раніше повідомлялося, що брата судді Вовка залишили під вартою.

Також ми писали й про те, що у САП пояснили, чому закрили справу ексміністра доходів та зборів Клименка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу