У САП пояснили, чому закрили справу екс-міністра доходів та зборів Клименка

Поділитися:

Помилка військового прокурора: так у САП пояснили причини рішення про закриття справи колишнього міністра доходів та зборів Олександра Клименка. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Начебто через неї терміни досудового розслідування закінчилися ще до передачі справи у САП. А адвокати міністра-втікача домоглися зняття арешту на майно – це і квартири й машини, і паркомісця, і навіть напіввагони та мисливська база.

Справу Клименка розслідували з 2014 року. За кілька років активи, що слідство пов’язувало з експосадовецем та його оточенням заарештували та передали у управління АРМА, що й управляло цим майном до весни.

Утім далі Антикорсуд ухвалив низку рішень, якими скасував арешти з активів компаній Клименка. А у САП пояснили – термін справи закінчився через недбалість іншого досудового органу. А саме – Військової прокуратури, яка у 2018-му році допустила помилку при розрахунку термінів в об’єднанні справ, в яких фігурує Клименко.

Міністра-втікача звинувачують у створенні злочинного угрупування, фіктивному підприємництві, а також у заволодінні бюджетними коштами у понад 3 мільярди гривень шляхом незаконного відшкодування через ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Раніше прессекретар САП повідомила, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Зокрема, мова йде про обрання запобіжного заходу екссудді Миколі Чаусу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу