Кабмін пояснив, кому призначені виплати під час локдауну

Поділитися:

В уряді розповіли про порядок надання «карантинних» виплат бізнесменам і їхнім найманим працівникам в розмірі 8 тисяч гривень. Подробиці повідомив міністр економіки України Ігор Петрашко.

Як уточнив міністр, і ФОПи (фізособи-підприємці), і їхні наймані співробітники в однаковій мірі мають право на допомогу від держави. І оформляють на них заявки кожен самостійно. Наймані працівники можуть працювати у бізнесмена. Або – на підприємстві іншої форми власності. На ФОП можуть працювати хоч 10 працівників. Але кожен з них самостійно подає заяву через додаток «Дія». Їхній роботодавець робить те ж саме.

За словами Ігоря Петрашка, перші 8 тисяч гривень надійдуть на рахунки заявників, починаючи вже з вівторка, 22 грудня. Міністр порадив ФОПам і найманим працівникам встигнути подати заяви на виплати до понеділка, 21 грудня. Такі заявники отримають гроші до закінчення 2020 року. Ті ж, хто оформить заявки пізніше 21 грудня, швидше за все, отримають виплати на початку 2021 року.

Нагадаємо, в Кабінеті міністрів України розповіли, хто з українських підприємців може розраховувати на соціальну допомогу з боку уряду в рамках карантину.

Також раніше ми написали про те, що президент України Володимир Зеленський анонсував одноразові виплати представникам середнього і малого бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу