Кабмін пояснив, хто з підприємців має право на соцдопомогу

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України розповіли, хто з українських підприємців може розраховувати на соціальну допомогу з боку уряду в рамках карантину. Про це йдеться у змінах статті закону №28 «Про державний бюджет на 2020 рік», яку від 4 грудня прийняв український парламент.

Відзначимо, що в законодавчій нормі розписана державна підтримка вітчизняного бізнесу під час обмежень через пандемію коронавірусу. Сама постанова офіційно набрала чинності від 10 грудня поточного року.

Так, в законі затверджено порядок видачі одноразової грошової компенсації бізнесу розміром у 8 тисяч гривень.

Право на таку допомогу мають застраховані особи, які можуть втратити свій заробіток під час жорсткого локдауна; ті суб’єкти господарювання, які потребують збереження свого робочого штату, а також фізичні особи підприємці, які не можуть працювати під час карантину, але в тому випадку, якщо їх діяльність відповідає офіційному переліку основних видів економічної діяльності з боку Кабміну.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський анонсував одноразові виплати представникам середнього і малого бізнесу.

Відомо, що саме цей сегмент бізнесменів постраждав від карантину ще починаючи з весни, коли був оголошений локдаун. При цьому виплати заплановані з так званого коронавірусного фонду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу