Кабмін хоче розширити строки для отримання допомоги безробітним

Поділитися:

Кабінет міністрів України виступив з ініціативою про продовження строків надання допомоги людям, які залишилися без роботи. Законопроект схвалений, щоправда, з дводенним доопрацюванням. В ньому йдеться про розширення термінів надання державної допомоги безробітним не тільки на період карантину, але також і надалі.

Рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів, що пройшов 19 серпня. Якщо говорити докладніше, то в документі зазначено, що право визначати терміни надання допомоги по безробіттю буде належати уряду. Також буде встановлюватися і розмір допомоги, порядок її надання, а також (при необхідності) повернення коштів на її фінансування.

Станом на зараз допомога по безробіттю надається лише на період карантину, який був введений на території країни Кабміном для боротьби з коронавірусів.

На 6.08.2020 р. 502 тисячі українських громадян отримали статус безробітного.

Раніше повідомлялося про те, що саме безробіття стане однією з найголовніших проблем України в найближчі роки. Через жорсткого карантину закрилося багато підприємств, компаній і невеликих фірм. Постраждав також і середній, і малий бізнес.

Також погіршився стан справ і в Португалії: там відзначають зростання бідності та безробіття, адже коронавірус ще не здав своїх позицій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу