Кабмін буде захищати карпатські ліси

Поділитися:

У Кабінеті міністрів були внесені зміни, які дозволять повністю опанувати так звані чорні вирубки дерев у карпатських лісах. Одночасно нові правила стосуватимуться трьох різновидів рубок – оздоровчих, формувальних та головного користування.

Такі кардинальні зміни були зумовлені тим, що відбувається у гірських районах. Станом на зараз ґрунти не витримують, виникають ризики повеней, також під час суцільної та неконтрольованої вирубки знищуються рідкісні види флори та фауни. Місцеві мешканці незадоволені таким станом речей. А на додаток до всього значно погіршується імідж держави у той час, як Україна є одним з головних постачальників лісу до країн Європи.

Раніше повідомлялося про те, що держава розробляє механізм продажу деревини без бізнесу. На початку поточного місяця представники Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) спільно з представниками Комітету деревообробної та меблевої галузі вийшли на переговори в Мінекології з метою залучення експертів з ЄБА для роботи над складним питанням. Йдеться про механізми, які окреслюють продаж необробленої деревини в країні.

Також ми писали й про те, що дві області можуть залишитися без лісів. За рік, із серпня 2019 до серпня 2020 року, в Рівненській області вирубали лісу у два з половиною рази більше, ніж за аналогічний період 2018-19 років – 5395 га проти 2101 га роком раніше, свідчать дані дослідження, проведеного компанією EOS Data Analytics, Інститутом космічних досліджень НАН України та Державним космічним агентством України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу