Держава розробляє механізм продажу деревини без бізнесу

Поділитися:

На початку поточного місяця представники Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) спільно з представниками Комітету деревообробної та меблевої галузі вийшли на переговори в Мінекології з метою залучення експертів з ЄБА для роботи над складним питанням. Йдеться про механізми, які окреслюють продаж необробленої деревини в країні.

Оскільки зараз немає ніякої комунікації міністерства з бізнесом, в ЄБА подумали про те, що важливо донести думки та пропозиції головних споживачів цього товару — деревообробних підприємств. За змістом, все зводиться до роботи над змінами до Постанови Кабміну №1178.

Зокрема, в ЄБА та Комітеті вважають, що будь-які зміни в цьому питанні не можуть відбутися без бізнесу. Круглий ліс — сировина для переробки, його вартість стає головною складовою для подальшої собівартості продукції.

Раніше повідомлялося про заборону Держлісагентства на вивезення лісу-кругляка. Законодавство України передбачає заборону вивезення необроблених лісових матеріалів за межі митної території України.

Також ми писали й про те, що в Карпатах все також незаконно рубають ліс. Багато експертів говорять про те, що вирубка стає причиною постійних потопів в регіоні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу