Івано-Франківський аеропорт можуть закрити

Поділитися:

В Івано-Франківську можуть повністю припинити роботу аеропорту. Про це повідомив мер міста після того, як до міської влади з таким питанням звернулися працівники та технічний персонал місцевої служби держпідприємства «Украерорух».

Також відомо, що питання перебуває на розгляді у президента Зеленського і прем’єр-міністра. Мер Івано-Франківська звернувся до них за допомогою, оскільки такі дії — звільнення всього персоналу і закриття аеропорту — можуть завдати величезного удару по всій економічній діяльності міста та області.

Раніше повідомлялося, що в Мінінфраструктури готові приступати до проектування аеропорту на Закарпатті. Поки розглядаються дві локації, де може бути розташований аеропорт — це Мукачево і селище Середній. Передпроектні роботи як раз допоможуть визначити, де в результаті розміститься об’єкт.

Також ми писали й про те, що проектувати аеропорт на Закарпатті буде сумнівна фірма. Після оголошення результатів тендеру з’ясувалося, що компанія, яка виграла його, створена кількома місяцями раніше — в жовтні 2020 року. Її статутний фонд — це всього 50 тисяч гривень, при цьому загальна сума за розробку проектної документації по аеропорту становить понад 4 млн грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу