Проектувати аеропорт на Закарпатті буде сумнівна фірма

Поділитися:

Міністерство інфраструктури на чолі з його головою Владиславом Криклієм доручило розробляти проектну документацію з будівництва аеропорту в Закарпатській області компанії «Ленд Буд Проект Юа» з дуже сумнівними даними у відповідному реєстрі. Про це говорять відомості з системи державних закупівель ProZorro.

Як виявилося, компанія, яка перемогла в тендері, створена два місяці тому – в жовтні 2020 року. Її статутний капітал – всього 50 тисяч грн. Зате фірма домовилася з профільним міністерством на розробку документів на будівництво Закарпатського аеропорту за 4,22 млн грн. І це при тому, що Мінінфраструктури видалило з тендеру компанію «Проектдормісттехнологія». Мовляв, не ліквідували неточності в паперах, на які вказували. А тим часом ця компанія відома на ринку і її пропозиція була найвигіднішою – проектну документацію фірма погодилася зробити усього за 3,597 млн ​​грн.

Точно також, з легкої руки відомства, не пройшли змагання й інші компанії. А фірма-переможець була заснована двома приватними компаніями, на чолі яких стоїть одна особа – Акшин Салвер огли Юсифов. Такі відомості містяться в Єдиному реєстрі фізосіб-підприємців.

Нагадаємо, в Мінінфраструктури готові приступати до проектування аеропорту на Закарпатті.

Також раніше ми написали про те, що держава виділила понад 2 млрд гривень на розвиток аеропортів в регіонах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу