Для ФОП скасували книгу рахунків

Поділитися:

У прес-службі Державної податкової служби України заявили, що для фізичних осіб-підприємців з 1 січня 2021 року скасовується обов’язковість ведення паперової книги обліку доходів. Крім того, реєстрація книги в контролюючих органах також скасовується.

Відомо, що для ФОП першої і другої груп та третьої групи, які не є платниками ПДВ, передбачено ведення обліку в довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів.

При цьому, для ФОП третьої групи, які є платниками ПДВ, передбачено ведення обліку в довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів і витрат.

Слід зазначити, що облік доходів і витрат може вестися в паперовому та / або електронному вигляді в довільній формі за власним рішенням платників єдиного податку. Крім того, ФОП 1-3 груп єдиного податку можуть продовжити ведення обліку доходів в книгах по заздалегідь визначеним формам

У ДПС зазначили, що реєстрація книг в контролюючих органах з 1 січня 2021 року скасовано.

Нагадаємо, що ФОП (фізособи-підприємці) 1-ї групи – це ті, хто працюють самі, без найманих працівників. Торгувати онлайн вони не мають права за законом. ФОП 1-ї групи можуть торгувати тільки на ринку. Українські юристи дали поради таким підприємцям, що робити в умовах карантинних обмежень.

Раніше повідомлялося, що з настанням першого числа нового року в Україні ввели в обіг нові зразки марок акцизного податку, які використовують при маркуванні тютюнових виробів і рідин в електронних сигаретах. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу