ДБР зацікавилося покупцями заводу «Більшовик»

Поділитися:

На думку адвоката, який представляє інтереси консорціуму інвесторів-переможців аукціону, рішення Державного бюро розслідувань (ДБР) щодо арешту приватизованого у жовтні 2021 року «Більшовика» порушує права покупців заводу.

Він пояснив, що винесене рішення ДБР не скасовується та не оскаржується, проте права власності покупців порушуються. Тобто сам арешт не передбачає незаконності угоди, але підозрює у ймовірні порушення, через що ситуацію заморожують.

За словами юриста, як правило, в Україні подібні справи закриваються, оскільки навіть якщо відкривши кримінальну справу, часто правоохоронні органи роблять висновок, що складу злочину щодо дій тих чи інших осіб немає.

Він додав, що арешт заводу не має обґрунтувань і, більше того, рішення Бюро протиправне.

Справа в тому, що після накладення арешту органи ДБР звертаються до суду з відповідним клопотанням, але лише з одного боку надають докази, що підтверджують їхню позицію. Отже, сам суд позбавлений можливості вивчити справу повністю.

«Коли ж зацікавлена ​​сторона дізнається про арешт майна, вона може сформувати свою правову позицію, надати пояснення та докази, подати клопотання про відміну арешту або оскаржити його, і тоді шанси ДБР утримати такий арешт набагато нижчі», – пояснив адвокат покупців заводу.

На завершення він додав, що створена штучно незаконність приватизації загалом шкодить не лише президентській програмі «Велика приватизація», а й негативно впливає на інвестиційний клімат у державі.

Раніше, до арешту заводу, ми писали про те, що Антимонопольний комітет України схвалив покупку Першого київського машинобудівного заводу (Більшовик) переможцю аукціону ТОВ Дженерал Коммерс.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу