АМКУ дозволив купівлю заводу «Більшовик»

Поділитися:

Антимонопольний комітет України схвалив купівлю Першого київського машинобудівного заводу (Більшовик) переможцем аукціону ТОВ Дженерал Коммерс. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Комітет ухвалив таке рішення після розгляду повторної заяви про концентрацію, подану Дженерал Коммерс після відмови розглядати першу.

Першу заяву було залишено без розгляду, оскільки в матеріалах не вистачало всієї необхідної інформації, зокрема щодо фінансового забезпечення угоди.

Дженерал Коммерс, усунувши недоліки, зазначені Комітетом, подало повторну заяву наприкінці листопада цього року, пояснили в АМКУ.

«З огляду на те, що заявлена ​​концентрація не призводить до монополізації або суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України та не заборонена відповідно до Закону України Про санкції, Комітет надав дозвіл ТОВ Дженерал Коммерс на придбання АТ Перший Київський Машинобудівний Завод», – резюмували в АМКУ.

Нагадаємо, що згідно з Меморандумом з МВФ, український уряд зобов’язався до кінця поточного року шляхом приватизації продати, як мінімум, три великі державні підприємства.

Повідомляється, що тендери мали розпочатися до кінця 2021 року. Серед ДП, як відомо, «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК), завод «Більшовик» (Перший Київський машинобудівний завод) та «Президент-готель».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу