Банки почали працювати з електронними паспортами

Поділитися:

Будь-які фінансові операції в українських банківських структурах з 1 грудня можна здійснити за допомогою електронного цифрового паспорта, для якого знайшлося місце в додатку “Дія”.

Про це в середу, 2 грудня, розповів президент Асоціації українських банків Андрій Дубас під час зустрічі з представниками ЗМІ.

Як уточнив експерт, цифровий паспорт повністю замінює документ з паперу або з пластику. Але підробити його набагато важче, ніж паперовий або навіть пластиковий аналог.

За словами Андрія Дубаса, громадянин може з’явитися в будь-якому банку без паперового або пластикового паспорта, але зі смартфоном, в якому в додатку “Дія” вбудований цифровий паспорт.

Експерт нагадав, що з 1 грудня 2020 року набула чинності постанова Нацбанку України. За нею всі банки країни зобов’язані ідентифікувати й верифікувати клієнта за цифровим паспортом в додатку “Дія”.

Крім цього, Андрій Дубас заспокоїв українців щодо побоювань про те, що нібито через “Дію” можна зібрати всі відомості про громадянина. Це не відповідає дійсності – додаток працює виключно з відкритими реєстрами.

Нагадаємо, в додатку «Дія» українці заплатили близько 6 млн гривень боргів і штрафів.

Також раніше повідомлялося, що в українському додатку «Дія» з’явився страховий поліс для авто.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу