Аварія танкера Delfi: колишньому капітану порту повідомили про підозру

Поділитися:

Колишньому капітану порту Південний повідомили про підозру у справі про катастрофу танкера Delfi в Одесі. Як повідомили в Офісі генпрокурора, капітан судна не вжив необхідних заходів, аби уникнути катастрофи.

За даними слідства, він у період з 2 по 22 листопада 2019 року через службову недбалість не оцінив загрозу виникнення катастрофи через неконтрольований дрейф технічно несправного танкера Delfi.

Через це танкер без належних документів та недостатньою кількістю членів екіпажу перетнув державний кордон України у зоні його відповідальності.

22 листопада 2019-го року через шторм танкер зірвало з якоря і віднесло до акваторії Одеси. На березі, біля пляжу Дельфін танкер перекинувся на бік і затонув. Внаслідок цього в море вилилося 150 кілограмів нафтопродуктів. Колишньому капітану загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що танкер Delfi залишать у власності України. Таке рішення ухвалив Апеляційний суд, розглянувши скаргу адвоката судновласника. Зараз судно не повернуть колишньому власнику – компанії Mister Drake PC.

Суд встановив, що адвокат позивача не має повноважень представляти інтереси колишнього судновласника, оскільки в поданих ним суду документах фігурує юридична особа з іншою назвою. Своєю чергою адвокат заявив, що це технічна помилка в документі, оскільки скарга була підготовлена в дуже короткі терміни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу