81 гривня на добу: стало відомо, як харчується українська армія

Поділитися:

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак визнав, що в армії суттєво погіршився харчування захисників. Так, на одну людину виділяють всього 81 грн для закупівлі добового набору продуктів. Він зазначив, що відповідальність за зазначений напрямок забезпечення несе Міністерство оборони.

“Є у мене інформація, що сьогодні харчування в Збройних силах залишає бажати кращого. Взагалі забезпечення ЗСУ харчуванням – це функція відповідних структур Міністерства оборони України. На них це належить, вони повинні забезпечити, щоб ВСУ були нагодовані, щоб у них були продукти, було приготовлено. Тому про всі проблеми, які є, ми доповідаємо в Міноборони. Я знаю, що воно реагує на ці питання. Проблеми є, крадуть теж “, – сказав Хомчак.

“Взагалі нумо говорім відверто: сьогодні за каталогом продуктів, який ввели, розширили асортимент, добова видача – 81 грн. Ось ви мені скажіть: людина нормальна, взагалі людина може за нашими цінами, які сьогодні є в державі, може наїстися? Але наїдаються” – обурився головнокомандувач.

Підсумовуючи, Хомчак зазначив, що восени порівняв фінансування харчування військових і вихованців в школах-інтернатах. З’ясувалося, що в останні виділяють по 136 грн, а захисникам тільки по 81,27 грн. Про таке розрив був проінформований навіть міністр оборони Андрій Таран.

Нагадаємо, що в рамках контракту з Міноборони Державне підприємство «Антонов» отримало аванс за три літаки АН-178 для української армії. Про це повідомив прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль на засіданні уряду 3 березня.

Раніше повідомлялося, що на сайті Міністерства оборони України повідомили, що військові звання в українській армії привели у відповідність з кодами військових рангів НАТО. Відомо, що такі зміни в системі звань в армії під стандарти Північноатлантичного альянсу STANAG 2116 є одним з пунктів Концепції військової кадрової політики Збройних сил країни, розрахованої до 2025 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу