53% українських підприємців скаржаться на труднощі

Поділитися:

За даними опитування, проведеного платформою SheExports, близько 82% українських малих, середніх і великих підприємств повідомили про ускладнення ведення своєї справи в 2020 році в порівнянні з 2019 роком, і лише 10% зазначили, що вести бізнес стало легше.

При цьому, 57% опитаних незадоволені станом справ в своєму бізнесі. А 35% відзначили, що задоволені тим, як розвивається їх бізнес.

Відомо, що 53% підприємств стало складніше вести зовнішньоекономічну діяльність у 2020 році, і тільки 21% респондентів вказали, що таку діяльність стало вести простіше.

Слід зазначити, що 42% представників українського бізнесу відзначили проблеми із замовленнями або падіння попиту на внутрішньому ринку як головну проблему, з якою зіткнувся бізнес всередині країни під час пандемії.

Найбільшими труднощами експорту за результатами опитування стали:

  • Обмеження можливості зарубіжних поїздок (10%);
  • Відстрочка попередніх домовленостей з постачання товарів / послуг (10%);
  • Падіння попиту на зовнішніх ринках (10%);
  • Обмеження можливості приїзду іноземців в Україні (9%).

Так, близько 32% підприємців зазначили карантин по веденню бізнесу як одну з головних проблем, 31% – брак фінансів і 31% – обмеження руху громадського транспорту.

Що стосується фінансової частини, 28% опитаних назвали оплату праці співробітників і сплату єдиного соціального внеску (ЄСВ) як одну з головних проблемних статей витрат, 22% – оплату оренди, 16% – підтримку операційної діяльності та закриття старих контрактів.

Нагадаємо, що Центр Разумкова провів дослідження, згідно з якими, кількість оптимістично налаштованих громадян в Україні стало двоє менше, ніж було на початку року.

Раніше повідомлялося, що влада нашої країни в недалекому майбутньому будуть виступати в ролі гаранта в кредитній програмі для підприємців. Іншими словами, влада буде гарантувати до 80% тіла кредиту – грошей, які підприємець візьме у банку. Таке рішення було прийнято на одному з останніх засідань уряду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу