Європейські депутати запропонували використовувати «Північний потік-2» проти Росії

Поділитися:

Голова фракції “Європейської народної партії” запропонував ЄС при необхідності використовувати “Північний потік – 2” в якості політичного інструменту проти Москви.

Політик стверджує, що даний проект “не в європейських інтересах”. Він вважає, що, оскільки уряд ФРН не має наміру зупиняти будівництво трубопроводу, Брюсселю необхідно використовувати його “як важіль у зовнішній політиці”.

“Він економічно стабілізує систему Путіна, яка діє у величезній мірі проти ЄС і його держав-членів”, – сказав Вебер, на думку якого, експлуатацію “Північного потоку – 2” необхідно “пов’язувати з подальшим поведінкою російського керівництва”.

“Якщо російське керівництво не повернеться до партнерської співпраці, то трубопровід не зможе працювати повною мірою”, – запропонував він.

Європейський політик переконаний, що європейці повинні вести себе більш впевнено в зовнішній політиці. При цьому наголошується, що Європі необхідно “відмовитися від своєї наївності у відносинах з Путіним та іншими геополітичними гравцями”.

Нагадаємо, що політики Польщі та України звернулися до президента США Джо Байдена з проханням зупинити будівництво газопроводу «Північний потік-2». У МЗС обох держав вже давно наполягали на небезпеки цього проекту для України і Польщі.

Раніше повідомлялося, що майже два десятка європейських компаній вийшли з проекту Північний потік-2 через загрозу санкцій США, про це пише Deutsche Welle з посиланням на звіт Державного департаменту США для Конгресу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу