«Укрпошта» розкритикувала надання ІПН

Поділитися:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрпошта» розкритикувало парламентську ініціативу про обов’язкове надання індивідуального номера платника податків/ідентифікаційного коду або паспортних даних при отриманні міжнародних посилок. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Відзначимо, що ініціатором таких нововведень стала фракція «Європейська солідарність». Однак в «Укрпошті» не оцінили подібних правок до закону і сказали, що за підсумком це призведе до втрати привабливості України, як країни, для міжнародних компаній.

Там вважають, що це не допоможе Україні боротися з контрабандою, адже на цю мить випадків контрабанди серед подібних посилок і так дуже мало.

«Ці посилки оглядають через рентгени на митниці, і кількість затриманих посилок дуже маленьке. Близько 98% – це не посилковий формат. Саме там зосереджені контрабандні перевезення», – йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, що в останні кілька місяців тема боротьби з контрабандою в Україні звучить досить часто – поштовхом до цього стало її регулярне обговорення на засіданнях РНБО.

Само по собі це доводить, що її обсяги вже стали загрозою національній безпеці, головним чином через недоотримання щорічно мільярдних надходжень до держбюджету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу