Українські дипломати обурилися незаконним гумконвоєм РФ в ОРДЛО

Поділитися:

Російська Федерація відправила черговий провокаційний “гуманітарний конвой” на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

Про це в четвер, 26 листопада, повідомляється на порталі Міністерства закордонних справ України.

У МЗС інформували, що наша країна направила Російській Федерації ноту протесту у зв’язку з черговим “гумконвоєм” на Донбас.

У коментарі українського МЗС сказано, що “гумконвой” Росія відправила, порушивши закони України. Крім цього, при відправленні “гумконвоя” були грубо порушені умови доставлення гуманітарної допомоги, про які раніше домовилися українська сторона, російська сторона і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

У МЗС також інформували, що “гумконвой” з РФ прорвався крізь закриті з боку нашої країни КПВВ (контрольні пункти в’їзду-виїзду). Тим самим українські прикордонники не змогли відповідно до законодавства України оглянути вміст “гумконвоя”.

Про все це українські дипломати написали в ноті протесту Російської Федерації. Також вони пообіцяли й надалі відстежувати всі протиправні дії РФ на кордоні з ОРДЛО (окремими районами Донецької та Луганської областей).

Нагадаємо, станом на 25 листопада, українським пенсіонерам, які проживають на території ОРДЛО, продовжили термін дії банківських карт «Ощадбанку».

Також раніше ми повідомили про те, що пенсіонерам з ОРДЛО розповіли, як отримати українську пенсію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу